În prezent Primăria Chișinău este în procesul de elaborare a Hărții Investiționale. Potrivit primarului general Ion Ceban, este important ca informația să fie colectată atât ce ține de capitală, cât și de suburbiile din municipiu.

„În acest sens, am făcut apel către toți primarii din suburbii să se implice la prezentarea propunerilor de obiective investiționale care vor fi plasate pe această hartă în vederea atragerii investițiilor în dezvoltarea nu doar a capitalei, dar și a întregului municipiu. Sunt de părere că astăzi suburbiile au un potențial enorm de a atrage investitori care ar contribui la crearea locurilor de muncă, dezvoltarea infrastructurii economice, dar și atragerea de vizitatori și dezvoltarea turismului”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ceban spune că astăzi, în diverse localități din municipiu, există proiecte investiționale cum ar fi: magazine, fabrici și locații pentru odihnă și recreere, dar care pot atrage investiții pentru dezvoltarea acestora, dar și inițierea de noi proiecte.

„Avem mult de lucru și avem unde să ne dezvoltăm”, a subliniat primarul.