Sute de newyorkezi au sfidat frigul și au călătorit duminică cu metroul fără pantaloni în cadrul evenimentul mondial „No Pants Subway Ride” care se desfășoară în ianuarie în diferite orașe ale lumii, relatează EFE, citat de Agerpres.

Potrivit organizatorilor, scopul nu este de a ofensa ci de a stârni râsul celorlalți și de a se distra. „Este o sărbătoare a absurdului”, a declarat pe pagina sa online fondatorul evenimentului, Charlie Todd.

Participanții s-au reunit duminică după-amiază în mai multe puncte din cartierele Brooklyn, Queens și Manhattan, unde au primit instrucțiuni de a se împrăștia în mici grupuri în stațiile de metrou ale orașului și de a-și scoate scoate pantalonii și a călători în lenjerie de corp.

01090905-1681620296

Organizatorii le-au cerut să se comporte absolut normal, ca și cum nu s-ar fi cunoscut și să răspundă, dacă sunt întrebați de cineva, că este vorba de „o coincidență”, sau că „și-au uitat pantalonii acasă”.

01090907-1681498234

La capătul acțiunii lor, care s-a încheiat în piața Union Square, participanții au fost invitați să sărbătorească și să bea un pahar într-un local din zonă, cu condiția „să nu poarte pantaloni”.

Acțiunea, organizată de platforma umoristică Improv Everywhere, s-a desfășurat prima oară în 2002, la New York, și s-a extins treptat și altor orașe precum Washington, Londra, Praga, Berlin, Varșovia sau Milano, care s-au alăturat duminică la cea de-a 18-a ediție a acestui eveniment amuzant.