Ex-deputatul Chiril Lucinschi va mai sta încă 30 de zile în arest la domiciliu. Magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, au admis, în cadrul şedinţei de astăzi, un demers depus de către procurori în acest sens.

„Martorii acuzării care au fost deja audiați în instanța de judecată au făcut declarații care îl incriminează pe Chiril Lucinschi, respectiv acuzarea are temei să presupună că domnul Lucinschi ar putea să se eschiveze de instanța de judecată. Urmează a fi audiat încă un martor al acuzării. Pentru ca acesta să nu fie influențat, am considerat oportun ca măsura preventivă de arest la domiciliu să fie păstrată”, a menționat procurorul care instrumentează cazul, Eugen Rurac, citat de trm.md.

La rândul său, Chiril Lucinschi a declarat că procesul se tergiversează în mod intenționat. Data trecută, împreună cu avocații am solicitat să fie audiați toți martorii și noi am fost pregătiți pentru audierea acestora, ulterior urmând să fie examinat demersul procurorilor în privința prelungirii arestului. Eu consider că procurorul astăzi special nu a asigurat venirea unui martor, anume ca să asigure artificial argumentul ca eu să nu pot influența martorii pe acest proces. După părerea mea lucrul acesta a fost făcut intenționat”, a afirmat Chiril Lucinschi.

Ex-deputatul susține că va ataca decizia de prelungire a mandatului de arestare la domiciliu la Curtea de Apel.

Chiril Lucinschi este bănuit că, în perioada 2012-2014, împreună cu trei persoane interpuse, ar fi comis spălare de bani în proporţii deosebit de mari, infracţiune ce prevede până la zece ani de închisoare. Într-un caz este vorba de 440 de mii de dolari, iar în alt caz – de cinci milioane de lei.