Încă un fruntaș al Platformei DA, prins că încalcă legea și minte oamenii. Andrei Magalu, proprietarul SRL „Magand-Com”, aducea produse din Turcia și China, iar în actele vamale trecea că marfa ar fi, de fapt produsă în Polonia, țară membră a UE, scrie jurnalul.md. Prin această schemă infracțională, fruntașul Platformei DA a prejudiciat bugetul de stat, prin faptul că a ascuns originea mărfii, incluzând în schema dată o companie care este înregistrată în Polonia, țară membră a UE, ce este scutită de plata impozitelor și taxelor la importul mărfii respective.

În urma perchezițiilor de la „Magand-Com”, oamenii legii au găsit copii ale actelor care indicau că marfa provine din Polonia, dar și stocuri de mărfuri cu etichetele țărilor de origine – China și Turcia. Andrei Magalu, care este și un prieten apropiat al lui Chiril Moțpan, secretarul general al Platformei DA, nu a negat în fața oamenilor legii schema sa de business ilegal. Dar a încercat să se victimizeze, insinuând că acțiunile oamenilor legii ar fi explicate prin apartenența sa politică, mai ales că este și unul din finanțatorii partidului condus de Andrei Năstase.

Dacă va fi găsit vinovat, Magalu riscă o amendă de la 42,5 mii de lei până la 67,5 mii de lei sau până la 2 ani de închisoare.