Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a funcționarului public din cadrul Preturii sectorului Centru din municipiul Chişinău, reţinut, acum două luni, pentru circulaţia ilegală de droguri în scop de înstrăinare.

Funcţionarul – specialist în cadrul Direcţiei locativ-comunale a Preturii, este învinuit de procurori că ar fi vândut heroină la un preţ de peste două mii de lei pentru un gram. În timpul reţinerii, asupra învinuitului au fost descoperite mai multe doze de heroină pregătite pentru comercializare. În urma percheziţionării domiciliului acestuia au fost depistate un cântar şi mai multe pacheţele destinate pentru divizarea drogurilor, iar în biroul de serviciu al acestuia a fost depistată o altă cantitate de heroină. Este de menţionat că inculpatul comercializa heroina chiar în centrul capitalei, în apropiere de o instituţie preşcolară.

Actualmente, învinuitul se află în arest preventiv, iar dacă va fi recunoscut culpabil, acesta riscă până la 7 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.