Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, oficiul Sud, în comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave al INI al IGP al MAI, au efectuat ieri percheziții în raionul Cahul, Lucești, în rezultatul căreia a fost reținută o persoană, bănuită în circulația ilegală a drogurilor, în scop de înstrăinare, săvârșită în proporții deosebit de mari, de către un grup criminal organizat.

Potrivit informațiilor, în rezultatul percheziții au fost depistate și ridicate aproximativ 40 de tufe de plante de cânepă cultivată, cu o înălțimea de 3-4 metri. E de menţionat că urmărirea penală pe caz a fost începută în luna februarie anul curent, iar conform materialelor cauzei penale, persoană implicată în circulația drogurilor, cultiva plantele de cînepă într-o seră improvizată, amplasată în propria grădină.

Totodată, s-a constatat că persoană reținută este un funcționarul public, și anume consilier al primăriei din s. Lucești, raionul Cahul. În prezent, față de persoană reținută a fost înaintat demers în instanța de judecată, privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar investigaţiile pe caz continuă, în scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională deconspirată.

Persoana reținută riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.