Astăzi, fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a deschis primul Cabinet de consiliere psihologică şi juridică în oraşul Hînceşti. Acest loc a fost creat special pentru cei care au nevoie de un sfat, de sprijin, în cazurile de violenţă în familie. Toate serviciile oferite aici sunt gratuite, costurile de funcţionare fiind asigurate de către Fundaţia „Edelweiss”.

„ Specialiştii din acest Cabinet sunt psihologi şi jurişti, ei sunt pregătiţi să ofere îndrumare, pentru ca cei care sunt victime ale violenţei în familie să cunoască prin ce metode pot reacţiona şi cum pot primi ajutor”, a declarat directorul executiv al „Edelweiss”, Lara Moraru.

Potrivit unui comunicat al fundației, cabinetul de consiliere psihologică şi juridică funcţionează începând de astăzi în cadrul Centrului maternal Pro-Femina din oraşul Hînceşti şi este deschis de luni – vineri, de la 9:00 – 18:00.

„Este foarte important că acest cabinet s-a deschis  în oraşul Hînceşti, deoarece până acum persoanele afectate erau direcţionate spre  Chişinău, ceea ce era destul de incomod şi anevoios”, a declarat Tamara Călugărul, şefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei din cadrul Consiliului raional Hînceşti.

Totodată, directoarea Liceului Mihai Eminescu din localitate, Ana Plăcintă, a salutat iniţiativa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc.

24h.MD menționează că cabinetul de consiliere psihologică şi juridică din Hînceşti este doar primul, în ţară urmând a fi deschise mai multe astfel de centre dedicate victimelor violenţei în familie.

Demersul face parte din campania de informare „Familii Ocrotite”, care se desfăşoară la nivel naţional, la iniţiativa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc.