Ofiţerii de investigaţii şi procurorii sectorului Ciocana de comun cu angajaţii INI al IGP şi cu suportul BPDS “Fulger” au anihilat recent  grupare criminală, specializată în comietrea furturilor şi şantajurilor pe teritoriul mun. Chişinău.

Conform informaţiilor acumulate, membrii grupării în număr de trei indivizi furau plăcuţele automobilelor înregistrate în străinătate şi mai apoi şantajau proprietarii de bani. Astfel pe parcursul lunii ianuarie curent, indivizii au reuşit să săvârşească 11 furturi de numere de înmatriculare, în schimbul cărora cereau de la victime a câte 150 euro, cu condiţia de a fi transferate mijloacele financiare pe un cont bancar.

Hoții s-au dovedit a fi locuitori ai Capitalei, cu vârstele cuprinse între 19 ani şi 21 ani, dintre care unul anterior judecat pentru furt.

În acest context forţele de ordine au desfăşurat percheziţii autorizate la domiciliile lor, unde a fost depistată şi ridicată tehnică de calcul, utilizată  în acţiunile lor criminale. Prin urmare s-au găsit telefoane mobile, cartele sim, precum şi calculatoare.

Aceştia au reuşit doar în două cazuri să obţină bani de la proprietari în schimbul plăcuţelor de înmatriculare. De obicei aceştia ţinteau doar automobile de modelele Mercedes, Audi, BMW şi Volkswagen.

Bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru furt şi şantaj. Totodată sunt demarate acţiuni de investigaţii în vederea stabilirii complicităţii lor în alte cazuri similare.

Tinerii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 15 000 lei la 19 000 lei sau  închisoare de la 3 la 5 ani.