Două persoane au murit, iar infrastructura de transport a fost grav afectată, după furtunile puternice înregistrate joi în Germania, informează vineri DPA.

Un bărbat de 50 de ani a murit după ce un copac a căzut pe maşina sa în localitatea Holdenstedt, din nordul Germaniei, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că un biciclist a fost grav rănit de un alt copac care a căzut în apropiere, scrie agerpres.ro.

De asemenea, o femeie de 83 de ani şi-a pierdut viaţa după ce maşina în care se afla a lovit un copac căzut în regiunea Gifhorn, din landul Saxonia Inferioară.

La Berlin avioanele au rămas la sol pe aeroporturile Schoenefeld şi Tegel, iar autorităţile au anunţat că se aşteaptă vineri la întârzieri ale curselor.

Peste 800 de persoane au fost blocate în gara principală din Bremen din cauza trenurilor anulate, în timp ce la Hamburg, Hanovra, Bremen şi Kassel, compania feroviară germană Deutsche Bahn a oferit călătorilor cazare temporară în vagoane de dormit.

La Hanovra, un concert al formaţiei Guns N ‘Roses, în faţa a 70.000 de persoane, a fost oprit, însă trupa şi-a reluat show-ul după oprirea ploii.