Subiectul privind reforma sistemului electoral a fost discutată în SUA, în cadrul vizitei recente pe care preşedintele PDM Vlad Plahotniuc a efectuat-o zilele acestea, fiind exprimată o susţinere largă din partea Statelor Unite privind iniţiativa PDM, a declarat azi în cadrul unui briefing de presă Vitalie Gamurari.

„S-a discutat, există o susținere foarte clară din partea colegilor din Statele Unite, din simplu motiv că în Statele Unite funcționează sistemul uninominal, iar această chestiune n-a fost abordată niciodată ca un element al lipsei de democrație, evident. De aceea s-a dorit succes Republicii Moldova în acest context și s-a spus că există toată susținerea din partea colegilor din Statele Unite”, a explicat azi purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gamurari , după şedinţa săptămînală a partidului.

Un alt subiect care s-a discutat la şedinţa de astăzi este proiectul de lege privind votul mixt, cel care a fost adoptat în Parlament, a adăugat el. Gamurari a specificat că vor începe discuțiile publice asupra acestui proiect, inclusiv și în Parlament. „În acest context, Parlamentul Republicii Moldova va veni cu o anumită informație. În mod public va fi prezentată ca să fie clar când vor începe aceste discuții”, a conchis acesta.