Astăzi, Poliția Română celebrează 197 ani de la constituire. Cu această ocazie, o delegație din cadrul Poliției Naționale, condusă de şful adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc, a fost invitată la acest eveniment la București.

“Din numele meu personal și al celor peste 9000 de polițiști din cadrul Poliției Naționale a Republicii Moldova îl felicit pe șeful Poliției Române, dl Ioan Buda, pe omologii și colegii din Poliția Română, cu această distinsă sărbătoare, a principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice.

Sunt mândru să menționez cu această ocazie că, colegii români se remarcă prin devotament şi onoare, curaj de a-şi pune oricând vieţile în pericol pentru a proteja societatea, care îndeplinirea fiecărei misiuni, de multe ori, contracronometru, cu pasiune, profesionalism și înaltă responsabilitate. În ciuda riscurilor, acești oameni care aplică legea cu integritate, îşi iubesc înainte de orice profesia, ei sunt eroi.

Apreciez enorm colaborarea între instituțiile pe care le reprezentăm, precum și interacțiunea cooperării reciproce pentru asigurarea securității cetățenilor, consolidarea luptei împotriva crimei organizate și suportul necondiționat care l-au oferit de-a lungul timpului.

Politia română este un exemplu pentru Poliția din Republica Moldova, un partener strategic extrem de important, de al cărui suport am beneficiat în procesul liberalizării regimului de vize, prin acordarea dotărilor și instruirilor pe segmentul reacționare operativă la apelurile cetățenilor, analizei informațiilor și implementării Strategiei de dezvoltare a Poliției 2016 – 2020, iar aceste acțiuni, au avut un impact direct în dezvoltarea și modernizarea Poliției Naționale și au contribuit esențial la ridicarea nivelului de siguranță pentru cetățenii Republicii Moldova”, a scris Gheorghe Cavcaluc, pe Facebook