Gimnaziul nr.74 din Tohatin va avea o nouă sală de clasă pentru elevii din clasa întâi. Proiectul, realizat în această vară, a fost susținut exclusiv de municipalitate și a costat peste 161 de mii de lei. Tot în perioada vacanței, din banii alocați de Direcția Educație Ciocana, la Gimnaziul din Tohatin au fost reparate scările de la intrare și amenajată o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Pentru aceste lucrări s-au alocat 164 de mii de lei. Despre cele două proiecte a anunțat pe pagina sa de pe o rețea de socializare primarul Capitalei, Ion Ceban.

”Alte 300 de mii de lei, Primăria Chișinău le-a acordat pentru reparația acoperișului școlii. Din bugetul municipal au mai fost alocate 140 de mii de lei pentru efectuarea lucrări cosmetice interioare din școală. Primăria Chișinău a susținut financiar și lucrările de proiectare a sistemelor de încălzire și electricitate din gimnaziu. Pentru aceste necesități s-au oferit aproape 61 de mii de lei”, a mai adăugat edilul.

În prezent, în Gimnaziul nr.74 din Tohatin învață peste 250 de elevi. Din cele 11 clase, 6 sunt primare. În total, în perioada anilor 2020-2022, Primăria Chișinău a investit în modernizarea Gimnaziului nr.74 din Tohatin peste 820 de mii de lei.

În ultimii trei ani, valoarea totală a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din Tohatin, finanțate de municipalitate, se ridică la peste 24,8 milioane de lei.