Un tânăr de 23 de ani a murit, iar sora sa, de 17 ani, a fost transportată la spital în stare gravă, după ce au fost accidentați de un șofer beat. Conducătorul a fugit de la fața locului. Accidentul s-a produs miercuri seara,12 aprilie, pe traseul raionului Edineț, satul Cuconeștii Noi.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, citat de IPN, șoferul de 28 de ani a fost reținut la scurt timp, automobilul lui fiind depistat în ograda gospodăriei. În urma testării alcoolscopice, aceasta a arătat 0,65 mg/l în aerul expirat, ceea ce reprezintă stare avansată de ebrietate.

Șoferul este documentat penal pentru conducerea unui automobil în stare de ebrietate avansată, provocarea unui accident rutier cu decesul unei persoanei și părăsirea locului accidentului.

Oamenii legii menționează că șoferii care sunt implicați într-un accident rutier sunt obligați să oprească imediat vehiculul și să acorde primul ajutor persoanei rănite. La fel, acesta trebuie să cheme ambulanța în cazul în care în accident au fost cauzate traumatisme persoanelor, iar dacă aceasta nu este posibil sau în cazurile de urgență – să asigure transportarea persoanei traumatizate la cea mai apropiată unitate medicală. Ulterior acesta trebuie să revină la locul accidentului, să anunțe despre accident poliția și să rămână pe loc până la sosirea lucrătorilor de poliție.