Ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu poliţiştii sectoarelor Ciocana şi Centru au destructurat o grupare criminală specializată în comiterea furturilor din locuinţe şi apartamente, prin aplicarea metodei forţărilor de uşi sau geamuri din termopan. Membrii grupării s-au dovedit a fi doi locuitori ai Capitalei, cu vârstele de 23 ani şi respectiv 30 ani, anterior condamnaţi pentru infracţiuni analogice.

Documentarea, monitorizarea indivizilor, precum şi acumularea probelor concludente a durat aproximativ trei luni de zile, fiind încătuşaţi de poliţişti în flagrant delict, după ce au fost organizate ambuscade speciale în apropierea unei locuinţe din Capitală.

Potrivit informaţiilor deja constatate, bănuiţii ar fi săvârşit cel puţin 7 furturi din apartamente şi locuinţe, prejudiciind proprietarii cu pagube materiale în proporţii deosebit de mari, care potrivit victimelor ar depăşi suma de 500 000 lei.

Respectiv au fost autorizate percheziţii la domiciliile lor, unde au fost depistate şi ridicate bunuri de preţ sustrase de la cetăţeni, cum ar fi: ceasuri de mână, tehnică audio-video, bijuterii din aur şi argint, produse cosmetice şi parfumerie etc. Totodată au fost găsite aparate confecţionate artizanal, destinate consumului de substanţe narcotice, precum şi un pistol păstrat ilegal.

Actualmente indivizii se află în custodia Poliţiei Capitalei, fiind reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii deosebit de mari. Conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă privare de libertate pe un termen de la 7 ani până la 12 ani.