O grupare criminală în componenţă a trei membri, originari dintr-o localitate a raionului Făleşti, cu vârstele cuprinse între 18 ani şi 21 ani, au fost încătuşaţi de către angajaţii ai IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău în urma unor investigaţii desfăşurate pe parcursul lunii noiembrie curent.

Aceştia sunt bănuiţi de săvârşirea unui şir de furturi de plăcuţele automobilelor înregistrate după hotarele ţării. Până în prezent poliţiştii au identificat doar 10 proprietari de autoturisme, cărora le-au fost furate numerele de înmatriculare, iar pentru a fi returnate indivizii cereau bani de la 500 lei până la 1000 lei. Potrivit datelor constatate până în prezent, aceştia au primit banii solicitaţi doar în patru cazuri, iar în celelalte 6 cazuri au fost ridicate de poliţişti şi returnate proprietarilor.

În cadrul audierilor bănuiţii şi-au recunoscut vinovăţia în toate cazurile enumerate. Potrivit lor, pe parbrizele automobilelor erau lăsate bileţele, unde era indicat numărul de telefon şi sumele de bani în schimbul returnării plăcuţelor de înmatriculare.

Actualmente aceştia sunt cercetaţi penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000  lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau  închisoare de pînă la 4 ani.

Poliţia Capitalei solicită cetăţenilor să informeze imediat serviciul 902, atunci când au devenit martori sau victime în situaţii analogice.