Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat astăzi, că instalarea camerelor de luat vederi în secțiile de vot va asigura un plus de corectitudine în procesul electoral. 

”Este bine de instalat camere de luat vederi în toate secțiile de vot, dar în aşa fel, ca să fie menținut secretul votului, fără transmisiuni online, doar pentru a asigura informații, pentru anumite probe dacă vor fi necesare. Ideea a fost şi a opoziției, sper să se realizeze acest lucru până la alegeri. Este o idee bună a Maiei Sandu, pe care vrem să o implementăm”, a declarat Andrian Candu.

Și premierul Pavel Filip a vorbit ieri despre posibilitatea instalării camerelor de luat vederi în secțiile de vot, pentru  a asigura o transparență maximă. „Cu toții ne dorim corectitudine. Să nu lăsăm nici un element care să provoace îngrijorări”, a subliniat Pavel Filip.

În 2019 vor avea loc două campanii electorale naționale: pe 24 februarie – alegeri parlamentare, organizate pentru prima dată în baza unui sistem mixt, și după 14 iunie – alegeri locale generale.