Guvernul a stabilit astăzi procedurile privind certificarea faptelor de stare civilă produse și consemnate în localitățile din stânga Nistrului și Tighina.

Prin urmare, cetățenii cu domiciliu în acest teritoriu vor putea beneficia de acte de stare civilă eliberate de autoritățile constituționale, iar serviciile de resort vor fi prestate de subdiviziunile specializate ale Agenției Servicii Publice, notează Radio Chişinău.

Instrucțiunile adoptate vor simplifica procedura de recunoaștere și înregistrare a căsătoriilor, divorțurilor, nașterilor și deceselor consemnate în regiunea transnistreanх, a comentat șeful Misiunii OSCE la Chișinău, Klaus Neukirch, care a salutat decizia respectivă a Guvernului, potrivit unui comunicat al instituției.

De asemenea, Guvernul a extins până la sfârșitul anului termenul de introducere a produselor petroliere prin punctul de trecere a frontierei „Novosaviţcaia-Cuciurgan”, cu asigurarea posibilității vămuirii acestor produse la postul vamal „Bender 2”. Acest termen poate fi sistat în cazul în care până la expirarea celor 6 luni va fi instituit controlul comun în punctul nominalizat.