Elveția este deschisă pentru dezvoltarea cooperării cu Guvernul Republicii Moldova în realizarea mai multor proiecte importante care au menirea de a îmbunătăţi viaţa oamenilor şi de a promova valorile democratice în ţara noastră. Asigurarea vine din partea directorului Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Manuel Sager, scrie 24h.MD.

„Este important ca Guvernul să ofere asistenţă şi cetăţenilor aflaţi peste hotare, precum şi soluţii optime celor care sunt aici, pentru ca ei să nu plece din ţară. Vedem rolul nostru în a contribui la asigurarea unei societăţi pluraliste şi cât mai incluzive”, a spus Manuel Sager.

Precizăm că prim-ministrul Pavel Filip a avut ieri o întrevedere cu directorul SDC, Manuel Sager, şi cu directorul adjunct al SDC, Elisabeth von Capeller, aflaţi într-o vizită de trei zile la Chişinău, cu prilejul aniversării a 15-a a activității Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare în Republica Moldova.

La întrevedere a participat şi directorul Biroului de Cooperare al Elveției la Chișinău, Simone Giger.

În cadrul discuţiei, premierul a exprimat gratitudine Guvernului Elveţiei pentru asistenţa tehnică substanţială acordată Republicii Moldova şi pentru contribuţia la dezvoltarea social-economică a ţării noastre.

„Considerăm că un rol important în procesul de derulare a reformelor interne şi transformărilor democratice din Republica Moldova a revenit şi asistenţei tehnice elveţiene, de care ţara noastră a beneficiat constant pe parcursul ultimilor 15 ani”, a declarat Pavel Filip, remarcând, în mod special, activitatea Biroului de Cooperare al Elveției la Chișinău, în frunte cu Simone Giger.

Părţile au abordat, de asemenea, subiecte ce vizează migraţia şi incluziunea socială, precum şi aspecte privind cooperarea moldo-elveţiană în vederea dezvoltării multidimensionale a Republicii Moldova.

De menționat este că șeful Guvernului a dat asigurări că autorităţile de la Chişinău vor depune tot efortul pentru ca şi în continuare să fie asigurată gestionarea eficientă a fondurilor elveţiene, în vederea realizării cu succes a proiectelor iniţiate în Republica Moldova.