Angajații Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal au contracarat două tentative de plasare pe piață a mărfurilor de larg consum, fără acte de proveniență.

În primul caz, inspectorii Echipelor Mobile au reținut patru tone de legume, care au fost introduse în țară prin eludarea controlului vamal.

Marfa a fost depistată în cadrul verificării unui autovehicul, stopat în proximitatea localității Hîrbovăţ, raionul Anenii Noi. La solicitarea vameșilor, conducătorul auto nu a putut prezenta actele de proveniență a bunurilor, motiv pentru care unitatea de transport a fost escortată la Biroul Vamal Chișinău. În rezultatul cercetărilor, s-a stabilit că marfa aparține șoferului și pasagerului care îl însoțea.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în apropriere de postul vamal Cahul, fiind depistate mai multe loturi de articole vestimentare în asortiment, care nu au fost declarate organului vamal. Bunurile aparțineau unui cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 33 de ani.

O altă tentativă de încălcare a legislației vamale a fost relevată de către inspectorii postului vamal Cahul, care au reținut 43.960 de țigarete de diverse mărci, cu timbre de acciz ale RM.  Produsele de tutungerie erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit de peste  4 000  de euro.

Toate loturile de bunuri au fost reținute în vederea confiscării, iar persoanele implicate vor fi atrase la răspundere conform art. 287 al Codului Contravențional al RM, urmând să achite amenzi  în cuantum de 12 000 lei.