Președintele Igor Dodon a început împărțirea medaliilor. Șeful statului a oferit distincții de stat unor „personalități notorii din Republica Moldova” pentru merite deosebite „în dezvoltarea şi consolidarea statalităţii Republicii Moldova, contribuție la sporirea prestigiului ţării pe plan internaţional și activitate prodigioasă pe tărâm social”.

Ordinul „Bogdan Întemeietorul” a fost oferit lui Vladimir Curbet, conducător artistic și prim-maestru de balet al Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, lui Leonid Talmaci, ex-guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Evei Gudumac, profesor universitar, doctor habilitat în medicină, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei și fostă deputată comunistă, Valentin Beniuc, profesor universitar, doctor habilitat în științe politice care a spus anterior că „Iurie Roșca trebuie să revină în politică”, dar și publicistului Viorel Mihail, notează Ziarul Național.

Ordinul „Bogdan Întemeietorul” este al treilea în ierarhia distincțiilor de stat din Republica Moldova, după Ordinul Republicii și Ordinul „Ștefan cel Mare”. Până în prezent, doar scriitorul Ion Druță și Mitropolitul Întregii Moldove, Vladimir, s-au învrednicit de această distincție.