Președintele, Igor Dodon, a venit cu un mesaj către poporul Republicii Moldova în contextul epidemiei de COVID-19. Șeful statului le-a cerut cetățenilor să stea acasă, să aibă grijă de sănătate și de cei apropiați.

„E timpul să ne aducem aminte de fraza celebră a lui Kennedy – „Nu întreba ce a făcut țara pentru tine. Întreabă-te ce ai făcut tu pentru țară”, a spus șeful statului.

Totodată, președintele s-a adresat către cetățenii de peste hotare, care trec prin momente complicate în această perioadă: „Sunteți mai în siguranță acolo unde sunteți decât dacă sa vă porniți pe drum și sa rămâneți blocați în diferite puncte vamale”,  a precizat Igor Dodon.

„Dragi profesori, dragi funcționari, fie că stați acasă acum, fie că activați în regim redus, vă rog să vă faceți pe deplin datoria, luând toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului, dar în același timp, găsind soluții pentru a activa în regim online și a reduce pagubele provocate de o posibilă limitare prelungită a activității obișnuite”, se mai arată în mesajul șefului statului.

Igor Dodon le-a cerut polițiștilor și lucrătorilor vamali să asigure regimul de carantină și să monitorizeze atent persoanele care revin din afara țării.