Președintele Igor Dodon susține că oponenții săi politici fac un show de prost gust și manifestă un comportament duplicitar, atunci când vorbesc despre COVID-19. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că în comparație cu Maia Sandu, care are un singur scop în viață: să-l dea jos pe Dodon, el va continua să acționeze pentru cetățeni și să discute direct cu oamenii. 

”Când am dat numele persoanei zero infectată cu COVID-19, toți mi-au sărit în cap, de ce mi-am permis să dau numele persoanei. Acum oponenții mei politici vin cu mesaje publice și dau numele persoanelor infectate. E corect acest lucru? Sunt ferm convins că aceste persoane pot să dea în judecată pe acești politicieni, formatorii de opinie care difuzează aceste informații”, a declarat Dodon.

Președintele a menționat că pe întreaga perioadă de pandemie a fost înregistrat un singur caz de infectare printre angajații Președinției, iar în SPPS – 4 sau 5 cazuri.

”Niciunul din aceste cazuri de contaminare nu s-a produs în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Să dau nume nu este corect. Cei care fac show-ri din aceasta, cred că este un show de prost gust. Mă fac armă biologică. Vă imaginați ce încercați să faceți? Președintele țării riscă cu sănătatea sa și a familiei când merge printre oameni. Și voi merge mai departe. Nu ca voi, că tremurați și leșinați la prima ieșire. Eu nu strâng oamenii în săli, cum strânge Maia Sandu, care vrea să fie oponentul meu la prezidențiale, sensul vieții ei să-l dea pe Dodon jos”, a spus președintele.

Șeful statului a reiterat că în anturajul său, persoane cu contaminate cu coronavirus nu sunt confirmate. Dodon a precizat că la Președinție sunt luate toate măsurile de securitate, iar le își va continua vizitele în teritoriu, pentru că este important să fie alături de oameni.