O nouă zonă de control vamal al autocamioanelor a fost instituită la postul de trecere a frontierei “Otaci”.

Potrivit Serviciului Vamal, acţiunea vine să elimine aglomeraţia de autocamioane în postul vamal de frontieră ”Otaci”, scrie Moldpres.

Noua zonă de control se află la 1,5 km distanță de frontieră, urmând ca în punctul de trecere “Otaci” să fie efectuată doar înregistrarea traversării și autorizarea scoaterii mărfurilor de pe teritoriul țării.

Zona este prevăzută pentru perfectarea operațiunilor de export și reexport, iar perfectarea celorlalte regimuri vamale va fi efectuată în baza unei cereri prealabile.

Noua zonă de control vamal este amplasată pe traseul R-9 Soroca-Otaci (km 40), aflându-se la intersecția mai multor artere importante de circulație şi va avea o capacitate de procesare de circa  120 camioane pe zi. Aceasta va mai dispune de o parcare prevăzută pentru 35 de autocamioane, două depozite și o cameră de păstrare a corpurilor delicte. Costul total al lucrărilor de construcție a zonei de control este de 8,5 milioane lei, sumă alocată de către Serviciul Vamal.

Conform sursei citate, în prezent Serviciul Vamal se află în proces de elaborare a studiilor de fezabilitate pentru construcția unor asemenea zone de control vamal pentru alte trei posturi vamale care înregistrează valori mari de trafic: Giurgiulești (MD-RO), Sculeni, Costești. Lucrări de extindere a infrastructurii sunt preconizate și pentru posturile vamale Leușeni, Sculeni și Giurgiulești.