Începând de luni, 5 februarie, Agenţia Servicii Publice va elibera paşapoarte de tip nou. Noile documente vor avea un grad sporit de protecţie, dar şi un design nou, se menţionează într-un comunicat al instituţiei.
Conţinutul informaţional al acestora corespunde cerinţelor internaţionale şi legislaţiei din domeniul protecţiei datelor cu caracter personal. Acestea permit procesarea datelor biometrice și a semnăturii electronice, scrie trm.md.

Designul nou al pașaportului cetățeanului Republicii Moldova include imagini ale monumentelor și obiectivelor turistice din țară precum: Arcul de Triumf, Clopotniţa Catedralei Mitropolitane din Chişinău, monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, clădirea Muzeului Naţional de Istorie, complexul muzeal Orheiul Vechi și Mănăstirea Căpriana.

Prețul noului document și termenul de valabilitate al pașaportului rămân neschimbate. Cei care dețin pașapoarte de tip vechi le pot utiliza până la expirarea termenului de valabilitate.

În legătură cu lansarea în producere a pașaportului de tip nou, pentru data de 5 februarie, se sistează recepționarea cererilor pentru serviciile eliberare a pașaportului cetățeanului Republicii Moldova în regim de urgență (1, 3, 6, 24 de ore).