De astăzi, fermierii din Dubăsari vor avea acces la terenurile agricole din regiunea transnistreană. Aşa numitele autorităţi de la Tiraspol au adoptat decizia privind accesul fermierilor din Dubăsari la terenurile din raion, amplasate după traseul Râbniţa – Tiraspol, scrie site-ul deschide.md, citat de trm.md.
Agricultorii din Dubăsari vor putea primi certificările speciale pentru cel mult cinci ani de la administrația din Dubăsari și de la așa-zisul minister al agriculturii și resurselor naturale de la Tiraspol.

De asemenea, pretinsul comitet vamal al regiunii transnistrene va introduce în baza de date proprietarii pământurilor, care vor beneficia de o procedură vamală specială simplificată.

Pe 25 noiembrie 2017, reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului au semnat patru decizii protocolare, care țin de funcționarea școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului, accesul fermierilor la terenurile agricole pe teritoriul controlat de separatiști, reluarea interconexiunii telefonice și apostilarea diplomelor eliberate de Universitatea din Tiraspol.