Aprofundarea colaborării bilaterale și a parteneriatului strategic moldo-american în toate domeniile a fost discutată astăzi în cadrul unei întrevederi a liderului PDM  Vlad Plahotniuc cu noul ambasador al SUA în Republica Moldova Dereck J. Hogan.

Liderul democrat i-a prezentat diplomatului american viziunea Pentru Moldova a PDM, arătându-se încrezător că aceasta este calea de succes pentru viitorul țării. În același timp, președintele PDM a explicat pe scurt evoluțiile sociale și politice ale Republicii Moldova de când PDM a preluat guvernarea țării. În ceea ce privește apropiatele alegeri parlamentare, Vlad Plahotniuc a subliniat că PDM susține pe deplin alegeri libere, corecte și transparente, precizând că R. Moldova este deschisă pentru a primi sugestii din partea Statelor Unite ale Americii privind procesul electoral, scrie Moldpres.

Ambasadorul Dereck J. Hogan a afirmat că la Washington există o atenție sporită pentru  R. Moldova. Diplomatul a reiterat angajamentul american pentru parcursul occidental al Republicii Moldova, apreciind de asemenea activitatea generală a guvernării, precum și eforturile făcute în vederea soluționării conflictului transnistrean.

Liderul PDM și diplomatul american au convenit că vor menține un dialog constant privind toate problemele de interes reciproc.

Noul ambasador al SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a fost acreditat la începutul lunii noiembrie, în urma nominalizării sale de către președintele american Donald Trump.