Banca Mondială va acorda suport tehnic pentru implementarea de către autorităţile de la Chişinău a două proiecte din domeniul justiţiei, care vor avea drept obiective dezvoltarea medierii extrajudiciare şi facilitarea accesului la justiţie, în special, pentru victimele violenţei domestice şi a segmentelor marginalizate ale societăţii. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi dintre ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari cu reprezentanţii Băncii Mondiale în Moldova.

Adițional, potrivit Ministerului Justiției, vor fi elaborate recomandări specifice de care se va ține cont la elaborarea următoarei strategii sectoriale de reformă, notează trm.md. Ministrul Justiției a informat despre intenția de a include un capitol separat pentru ajustarea legislației referitor la contracte, drepturi de autor și insolvabilitate. Aceasta ar ameliora condițiile de activitate economică.

Anna Akhalkatsi, manager de țară a Băncii Mondiale, a menționat că, pentru îmbunătățirea condițiilor de activitate a antreprenorilor, sunt necesare ajustări în administrarea publică. De asemenea, ea a precizat că instituția sa a acordat suport la reorganizarea instanțelor de judecată în Azerbaidjan și că vom fi sprijiniți în procesul similar din Republica Moldova.