Peste două mii de hectare de fâşii forestiere de protecţie au fost reabilitate în urma implementării unei subcomponente a Proiectului “Agricultura competitivă în R. Moldova”, susţinut de Banca Mondială. Rezultatele programului au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferinţe de presă la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

“Realizarea acestui proiect constituie un eveniment deosebit de important pentru mediu, mai ales pentru zona de sud a ţării, unde avem o situaţie  gravă în acest sens.  Ca urmare a lucrărilor efectuate, în 76 de primării din 12 raioane din Regiunea de Sud şi Centru s-a reuşit prevenirea eroziunilor, degradării solurilor. Iar speciile de arbori plantate – peste 38% de nucifere şi 36% de salcâm vor fi ulterior de un real folos economic pentru autorităţile locale care gestionează aceste perdele forestiere”, a menţionat la conferinţa de bilanț Ion Apostol, viceministrul Mediului, citat de Moldpres.

Potrivit  demnitarului, reabilitarea fâşiilor de protecţie va avea un şir de beneficii, care vor fi resimţite deja în primii 4-6 ani – masă lemnoasă, producţie alimentară, păstrarea umidităţii şi respectiv creşterea productivităţii terenurilor agricole protejate.