Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat observatori naţionali în vederea monitorizării alegerilor locale noi ale primarilor în unele localităţi. Vicepreşedinta CEC, Rodica Ciubotaru a menţionat că scrutinul va fi monitorizat de către 75 de observatori naţionali din partea Asociaţiei obşteşti „Promo-LEX”.
„Promo-LEX a înaintat CEC-ului un demers privind acreditarea a 75 de persoane în calitate de observatori naționali pentru monitorizarea alegerilor locale noi în unele localităţi. În activitatea lor, persoanele acreditate se vor călăuzi de Constituţia Republicii Moldova, Codul Electoral, prevederile Regulamentului privind statutul observatorilor şi procedura de acreditare a acestora”, a declarat Rodica Ciubotaru, citată de trm.md.

Astăzi, CEC a constituit şi consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale pentru alegerile locale noi, din comunele Leușeni și Nemțeni (Hâncești),  comuna Jora de Mijloc (Orhei), comuna Volovița (Soroca) și comuna Pârlița (Ungheni). Conform Codului Electoral, în decurs de trei zile, consiliile de circumscripție urmează să-şi aleagă din rândul membrilor lor, prin vot secret, preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul.