Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat astăzi procesul-verbal final și raportul cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie curent, informează MOLDPRES.

Potrivit acestora, în urma rezultatelor obținute în circumscripția națională, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a obținut 18 mandate de deputat în viitorul parlament, Blocul electoral „ACUM” – 14 mandate, Partidul Democrat din Moldova (PDM) – 13 mandate și Partidul „ȘOR” – cinci mandate.

Totodată, în circumscripțiile uninominale PDM a câștigat 17 mandate de deputat, PSRM – 17, Blocul „ACUM” – 12, candidați independenți – trei și Partidul „ȘOR” – două.

Procesul-verbal privind rezultatele alegerilor și raportul CEC va fi expediat Curții Constituționale, care va avea la dispoziție cinci zile pentru a confirma sau infirma legalitatea alegerilor.

Tot la ședința de astăzi, CEC a totalizat rezultatele referendumului consultativ desfășurat în aceeași zi cu alegerile parlamentare. Plebiscitul a fost declarat valabil.