Președintele Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, și vicepreședintele ANI, Lilian Chișcă, au fost învestiți astăzi în funcții. Noua conducere a ANI a depus jurământul la Reședința de stat, în prezența șefului statului, Igor Dodon.

„Mi-am exprimat speranța că Rodica Antoci și Lilian Chișcă își vor îndeplini obligațiile în strictă conformitate cu legislația și vor contribui la prevenirea actelor de corupție în sectorul public din Republica Moldova, asigurând astfel dezvoltarea democratică a țării noastre”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare, citat de Moldpres.

Candidatura Rodicăi Antoci a fost selectată de membrii Consiliului de Integritate în urma unui concurs public. Aceasta a ocupat până în prezent postul de şef al Laboratorului de expertize judiciare criminale din cadrul Centrului Naţional de Expertize Judiciare din subordinea Ministerului Justiției.

Lilian Chișcă a câștigat concursul pentru funcția de vicepreședinte, întrucât a rămas singurul candidat în cursă. Acesta a activat și anterior în cadrul Autorității, fiind șef al Direcției control al veniturilor și proprietăților.