Președintele Parlamentului susține necesitatea unei entități naționale pentru managementul siguranței rutiere și introducerea unui modul educațional de securitate rutieră, începând cu ciclul preșcolar. Despre aceasta și alte aspecte privind siguranța traficului rutier s-a discutat astăzi, pe Platforma de control parlamentar a securității rutiere, întrunită la inițiativa speakerului Andrian Candu, Ambasador al siguranței rutiere în Republica Moldova, a relatat Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Potrivit speakerului, în procesul de reabilitare a drumurilor, început de autorități, este vital să fie luat în calcul componenta securității rutiere. În context, el a menționat necesitatea creării Agenției siguranței rutiere, a Fondului de siguranță rutieră și a bazei de date referitoare la estimarea sectoarelor de drum cu risc sporit de accidente, scrie Moldpres.

La ședință au participat deputați, directorul de țară al Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkats, reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, ai Automobil Club Moldova, precum și oficiali din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Finanțelor, Ministerului Afacerilor Interne etc.

Autoritățile responsabile de politici de siguranță rutieră au prezentat rapoarte cu referire la reabilitarea drumurilor la nivel național, acțiunile întreprinse pentru asigurarea educației rutiere în rândul copiilor, statistici ale accidentelor rutiere etc. La rândul său, reprezentantul Automobil Club Moldova a vorbit despre pachetul educațional pentru predarea siguranței rutiere care este implementat cu succes în țările europene.