Instituțiile preșcolare din municipiul Chișinău vor avea acoperiș și mobilier nou. Un anunț în acest sens a fost făcut către primarul interimar, Ruslan Codreanu, după ce a fost sesizat de mai mulți părinți în privința acestei probleme, scrie realitatea.md.

Primăria municipiului Chişinău va aloca mijloace financiare suplimentare pentru dezvoltarea infrastructurii şi bazei tehnico-materiale a instituţiilor din domeniul Educaţiei. Respectiv, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a venit cu propuneri.

Potrivit primarului general interimar al capitalei, grădinițele rămân a fi o prioritate.

Din economiile făcute pe parcursul anului, am decis să alocăm 4,3 milioane MDL adițional pentru luna noiembrie, pentru a procura paturi, mese, scaune și dulapuri noi în grădinițe. 91 de grădinițe vor fi echipate cu mobilier nou până la sfârșitul anului. Responsabilitatea mea a fost să mișc din loc lucrurile”, a scris Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit documentului făcut public de edilul interimar, pentru reparația acoperișurilor în grădinițele din capitală vor fi necesare circa 2,651,6 mii de lei. Iar paturile și mobilierul va costa municipalitatea 996, 7 mii de lei.

Lucrările de renovare a instituțiilor de învățământ vor fi gata până la sfârșitul anului curent.