Problema implementării comerțului electronic pe scară globală, precum și finanțarea programelor în domeniul dat au fost discutate, la Geneva, de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în calitatea sa de președinte al Consiliului pentru Comerț și Dezvoltare, cu directorul general al UNCTAD, Mukhisa Kituyi, transmite Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În cadrul dialogului, ministrul Ulianovschi a prezentat programul de activitate al Consiliului, măsurile întreprinse în direcția implementării comerțului electronic în statele membre, precum și acțiunile planificate pentru viitor în scopul dezvoltării domeniului dat, notează sursa citată de Moldpres.

Mukhisa Kituyi a apreciat activitatea Consiliului pentru Comerț și Dezvoltare al UNCTAD, evoluțiile pozitive în domeniul comerțului electronic, precum și programele și viziunile de dezvoltare al acestuia.

Interlocutorii au convenit asupra elaborării unui amplu raport privind aspectele de implementare și dezvoltare a comerțului electronic, care va fi prezentat în cadrul adunării generale al Organizației Națiunilor Unite din luna aprilie curent.