Antreprenorii din Republica Moldova care activează în domeniul eficienței energetice sau dezvoltă tehnologii pentru acest sector pot să-și încerce puterile la nivel european şi să iniţieze un start-up. Cele mai bune start-up-uri vor primi premii în sumă de până la 35 mii de euro. Data limită pentru înscriere la concurs este 15 aprilie.

Competiția start-up-urilor din Europa Centrală și de Est, cu genericul “PowerUp!”, a fost lansată recent și este organizată în 24 de țări, scrie Moldpres.

În concurs sunt încurajați să se înscrie întreprinzătorii care dezvoltă produse ce pot schimba viitorul sectorului energetic și cel al mobilității, pot îmbunătăți calitatea aerului sau contribuie la dezvoltarea orașelor și clădirilor. De asemenea, „PowerUp!” este destinat companiilor ce dezvoltă soluții cibernetice sau tehnologii informaţionale pentru companiile energetice și de prestare a serviciilor comunale.

Competiția se va desfășura în câteva etape. Până pe 15 aprilie, antreprenorii trebuie să completeze formularul online, pe www.powerup.innoenergy.com. Ulterior, vor fi organizate competiții naționale sau regionale, în funcție de numărul de participanți eligibili, iar câștigătorii acestora vor concura în marea finală ce se va desfăşura la Praga (Cehia).

Cele mai bune start-up-uri vor primi premii în sumă de până la 35 mii de euro și vor avea acces la serviciile de mentorat ale întreprinzătorilor europeni cu renume. Totodată, companiile vor fi invitate să participe la programele „InnoEnergy Highway Accelerator”, cu acces la investiții de până la 150 mii de euro.

„PowerUp!” este organizată anual de către compania EIT InnoEnergy. În acest an se desfășoară a patra ediție a competiției, iar țara noastră participă în premieră. Punctul național de contact în Republica Moldova al competiției „PowerUp!” este Centrul pentru dezvoltare socio-economică și susținere a antreprenoriatului inovațional.