La Forumul Economic Mondial de la Davos, care îşi va desfăşura lucrările în perioada 22-25 ianuarie curent, Republica Moldova va fi reprezentată de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europe, Tudor Ulianovschi. Tematica reuniunii din acest an va fi „Globalizarea 4.0: modelarea arhitecturii globale în era celei de-a patra revoluții industriale”, relatează  Serviciul de presă al MAEIE, citat de Moldpres.

În cadrul Forumului, ministrul Tudor Ulianovschi va avea o serie de întrevederi bilaterale cu oficialități ale statelor participante, precum și cu reprezentanți ai mediului de afaceri, printre care Comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmström, directorul general al Oficiului ONU de la Geneva, Michael Møller, Secretarul General al Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale, Francis Gurry, ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, ministrul Finanțelor al Maltei, diverse companii multinaționale și alți înalți oficiali din alte state. În cursul discuțiilor în format multilateral și bilateral, șeful diplomației moldovenești va prezenta poziția țării noastre cu privire la nișele de afirmare economică la nivel mondial a statelor în curs de dezvoltare, precum si va aborda o serie de subiecte cu privire la cooperarea internațională a Republicii Moldova în domeniul comercial-economic, investițional și al diplomației publice.

Forumul Economic Mondial reprezintă o platformă inedită a dialogului public-privat, unde participă peste 3000 de reprezentanți ai guvernelor, mediului de afaceri, academic, cultural și ai societății civile din peste 110 state. Summit-ul de la Davos este cunoscut totodată prin platforma de interacțiune a celor mai influenți lideri la nivel mondial, unde statele cu economii dezvoltate trasează principiile și practicile viitorului lanț valoric al circuitului economic mondial. Pe parcursul lucrărilor de la Davos sunt prezentate şi dezbătute planuri de acțiuni, strategii şi politici cu privire la securitatea internațională,  protecția mediului şi economia globală.