Premierul Pavel Filip întreprinde o vizită de lucru în Ucraina, unde va participa la Forumul de Securitate de la Kiev. Principalele subiecte ce vor fi abordate în cadrul evenimentului vizează provocările la adresa securităţii regionale şi europene, situaţia actuală din regiune, conflictele prelungite şi importanţa dialogului în soluţionarea acestora, scrie trm.md.

În marja lucrărilor Forumului, șeful Executivului de la Chișinău va avea întrevederi bilaterale cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko şi cu prim-ministrul Ucrainei, Volodimir Groisman, se menţionează într-un comunicat al Guvernului. 

De asemenea, va avea loc o şedinţă în format lărgit a delegațiilor din cele două țări, urmată de semnarea a două documente bilaterale pentru intensificarea cooperării moldo-ucrainene, în domeniul transportului aerian și al transportului auto. 

Forumul de Securitate de la Kiev este la cea de-a 11-a ediție și reunește anual factori de decizie importanţi în domeniul politicii externe și securității din întreaga lume.