Hoţii de locuinţe nu-şi iau concediu niciodată – atenţionarea vine din partea oamenilor legii, care menţionează că numărul spargerilor de locuinţe cresc în perioada sărbătorilor. Oamenii legii îndeamnă cetăţenii dacă pleacă de acasă, pe perioada sărbătorilor pascale, să nu îşi lase locuinţa fără supraveghere şi să apeleze la diverse metode pentru a ţine la distanţă oaspeţii nepoftiţi, relatează trm.md.
Poliția atenționează să nu anunţaţi plecarea de acasă, prin postări pe site-urile de socializare, pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret.

Totodată, poliția vine cu anumite recomandări către cetățenii care și-au programat o călătorie în perioada sărbătorilor pascale. Astfel, pentru confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, este bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:

Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului. Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii. Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum. Nu luaţi în maşină persoane necunoscute. Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi  toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia.

Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.

Pietonilor le este recomandat să-şi sporească atenţia şi să traverseze doar în locurile indicate. Să evite, pe cât e posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.