ubcomisia pentru conflictele între statele membre ale Consiliului Europei se va reuni în şedinţă, marţi, 16 ianuarie, la Paris. Unicul subiect de pe agenda este dimensiunea politică a procesului de reglementare a conflictului transnistrean, informează un comunicat emis de Parlament.
Subcomisia este parte a Comisiei de Monitorizare a APCE și se întrunește cu ușile închise. Organizarea unei reuniuni la acest subiect a fost convenită în cadrul Sesiunii APCE din octombrie 2017, de către președintele fracțiunii parlamentare PDM, Marian Lupu, președintele delegației naționale la APCE, împreună cu președintele subcomisiei pentru conflictele între statele membre ale Consiliului Europei, Stefan Schennach, scrie trm.md.

Membri ai subcomisiei sunt coraportorii Comisiei de Monitorizare pentru Armenia, Georgia, Republica Moldova, Federația Rusă, Turcia și Ucraina, președintele Comisiei de Monitorizare și câte un membru al Comisiei de Monitorizare din partea fiecărui stat enumerat mai sus, președinții Grupurilor politice din APCE.

Mandatul subcomisiei este unul consultativ și nu face parte din procesul oficial de negocieri. Scopul reuniunii de față este informarea APCE și CoE despre starea de lucruri în procesul de reglementare a conflictului și un schimb de opinii privind perspectivele avansării dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol.

La reuniunea din 16 ianuarie din partea Republicii Moldova vor participa președintele Delegației naționale la APCE, Marian Lupu, deputata Inna Șupac, membră a Delegației, reprezentanta opoziției parlamentare și reprezentantul Biroului politici de reintegrare. Din partea transnistreană au fost invitați Vitalii Ignatiev, negociator șef și Alexandr Șcerba, președintele așa zisului „Soviet Suprem”.