Serviciul unic pentru apeluri de urgență 112 urmează a fi lansat săptămâna aceasta, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Până în prezent a fost dotat sediul serviciului, a fost instalat sistemul informațional și elaborate materialele de identitate vizuală a serviciului. Cei 38 de angajați ai serviciului au fost instruiți. De asemenea, este perfecționată soluția de localizare a apelurilor, în comun cu ANRCETI și operatorii de telefonie mobilă, urmând să fie asigurate date cât mai extinse și exacte, notează Radio Chişinău.

Pe parcursul anului trecut, serviciile specializate au preluat 2,7 milioane de apeluri, cu circa 10% mai multe decât în anul 2016. După activarea numărului unic european pentru apelurile de urgență 112, numerele 901, 902 și 903 vor funcționa în paralel, până la sfârșitul lunii iunie, când toate apelurile vor fi redirecționate la 112.

112 este numărul unic pentru apelurile de urgență activ în toate statele membre ale Uniunii Europene. Funcționează în regim non-stop și poate fi apelat absolut gratuit de fiecare cetățean de pe telefonul fix și mobil.