Persoanele care s-au pensionat până la 1 ianuarie 1999 și după pensionare au realizat un stagiu de cotizare de 15 ani sau mai mult, pot depune, începând cu 1 ianuarie 2019, cerere pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă.

Solicitările pot fi prezentate la casa teritorială de asigurări sociale conform locului de trai. Solicitanții trebuie să prezinte buletinul de identitate și carnetul de muncă, scrie Moldpres.

Casa Națională de Asigurări Sociale a anunțat că pensiile beneficiarilor care au un stagiu de cotizare mai mic de 15 ani vor fi revizuite în următorul an. În cazul beneficiarilor de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999 reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă se va efectua de la începutul anului 2021, eșalonat, în funcție de durata stagiului de cotizare obținut după stabilirea pensiei.

La 1 ianuarie 2019 a intrat în vigoare legea care prevede reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă persoanelor care au activat în câmpul muncii după obținerea dreptului la pensie.