Pentru comoditatea utilizatorilor, evitarea cozilor în perioada sărbătorilor la traversarea frontierei de stat și întru executarea indicației Primului-ministru Pavel Filip, expuse în ședința Guvernului din 12.04.17, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor continuă diversificarea modalităților de procurare a vinietei.

Astfel, șoferii cu autoturisme înmatriculate în străinătate vor putea achita vinieta și la terminalele de plăți electronice. În acest scop, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a consultat operatorii care prestează servicii de plăți electronice prin intermediul terminalelor de plăți a semnat cinci contracte noi pentru servicii de perfectare și înregistrare a vinietelor, anunță MTID înt-un comunicat de presă.

Obiectivul acestor contracte este de a oferi șoferilor o posibilitate alternativă de plată a vinietei, prin intermediul terminalelor de autoservire. Odată cu implementarea acestui serviciu, vinieta va putea fi perfectată la peste 1000 de terminale de plăți, amplasate pe tot teritoriul țării, zilnic, la orice oră. Prin aceste acțiuni întreprinse, vom diminua cozile înregistrate în oficiile bancare pentru achitarea vinietei.