La următorul scrutin electoral Republica Moldova va testa votul electronic, iar daca acesta va funcţiona cu succes atunci noul sistem va fi implementat în tara noastră la următoarele alegeri. Declaraţia aparţine Preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu şi a fost făcută astăzi la întâlnirea cu studenţii facultăţii Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice de la Universitatea de Stat din Moldova (USM).
Şeful Legislativului a menționat că votul electronic ar permite tuturor cetățenilor din afara tării, inclusiv celor din regiunea transnistreană să-şi exercite dreptul la vot, scrie trm.md.

„Votul electronic se afla la ora actuala in proiect pilot. Comisia Electorală Centrală spune că a fost pregătit sistemul, la următoarele alegeri, acesta va fi testat în paralel pentru a obține convingerea că funcționează. Acestea sunt chestiuni de securitate. Țara noastră a fost supusă pe parcursul ultimilor opt ani unor atacuri cibernetice, au fost peste 15 mii de tentative de a bloca sistemul, din exterior.

Potrivit lui Andrian Candu, votul electronic presupune și deținerea semnăturii electronice. Implementarea acestuia va oferi posibilități de a vota tuturor cetățenilor, inclusiv celor aflați peste hotare.