Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova, pe parcursul a patru ani, 11,2 milioane de dolari pentru a implementa programul „Reforme structurale pentru mediul de afaceri”, proiect care a fost lansat astăzi la Chișinău. Banii vor fi oferiți pentru facilitarea comerțului, îmbunătățirea mediului de afaceri,  sistemului de achiziții, precum și a comunicării strategice.

Programul urmărește îmbunătățirea mediului de afaceri și a comerțului, ajutând instituțiile guvernamentale și sectorul privat să accelereze implementarea mecanismelor de liberalizare a comerțului, să adopte reforme structurale, să contribuie la stimularea mediului de afaceri și să îmbunătățească comunicarea strategică între sectorul privat și actorii publici.

”Acest eveniment este unul foarte important pentru noi, în contextul implementării reformelor promovate de Guvernul Republicii Moldova. Cred că doar prin eforturi comune putem aduce Europa la noi acasă, prin asigurarea unui nivel înalt de trai al populației, dezvoltarea economiei naționale, creșterea puterii de cumpărare și a competitivității mărfurilor autohtone”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici în cadrul evenimentului de lansare, citat de Moldpres.