Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează transportatorii, care în perioada 10 decembrie 2016 – 1 iunie 2017 vor să traverseze frontiera cu Ucraina, în zona unde este amplasat punctul de trecere al frontierei Mayaki-Palanca-Udonbnoe, vor fi efectuate lucrări de reparație a traseului Odesa-Reni. Astfel, potrivit unei note informative recepționate de la Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, pe acest tronson de drum vor începe lucrări de ameliorare a drumului rutier tehnologic, iar ulterior vor fi efectuate lucrările de construcție capitală a podului de la km. 52+789, care se află în apropierea punctului de trecere al frontierei menționat mai sus.

Pe toată durata perioadei respective, partea ucraineană urmează să redirecționeze traficul transportului rutier pe rețeaua drumurilor de ocolire adiacente și anume pe traseul R70 Odesa-Belgorodnestrovskii-Monashi, M15, cu acces la portul Iluchevsk.

Astfel, îndemnăm toți conducătorii auto că ar fi posibil ca în punctul de trecere al frontierei Mayaki-Palanca-Udonbnoe să se creeze ambuteiaje ori dificultăți de deservire, iar pentru a evita blocajele să aleagă alte puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, aflate în proximitate.