În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au depistat și documentat în trafic patru șoferi care transportau carne fără dovada originii și a provenienței ei.

Primul caz s-a înregistrat în localitatea Măgdăcești, unde a fost stopat un mijlocul de transport „Toyota” condus de către o locuitoare a satului Căprești, Florești. Femeia de 38 de ani transporta 300 de kg de carne de porc.

Și pe traseul Chișinău-Hâncești, a fost stopat un automobil condus de un bărbat de 35 de ani. Acesta transporta 30 de miei. Alții 20 de miei, transportați fără acte de providență au fost depistați de inspectorii de patrulare în mașina unui bărbat, originar din satul Prodănești, raionul Florești.

Cel de-al patrulea șofer, a fost documentat în satul Chetrosu, raionul Anenii Noi, unde șoferul unui automobil, în vârstă 26 de ani transporta 16 carcase de miel. În toate cazurile, șoferii transportau carnea fără acte de proveniență sau de însoțire, iar carnea urma să fie comercializată în piețele comerciale.

Conform legislației, dacă vor fi găsiți vinovați de transportarea mărfii fără dovada originii şi a provenienței lor, aceștia riscă câte o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.