Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Camera de Comerţ și Industrie Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează în premieră Expoziția ”Republica Moldova Prezintă” la Ploiești, România, în perioada 27-29 aprilie 2017.

Potrivit președintelui CCI Sergiu Harea, evenimentul ,,Republica Moldova Prezintă” este o continuare a succesului expoziției din noiembrie 2016, ,,Fabricat în Moldova” la Iași și o proiectare a expoziției naționale și are ca scop facilitarea schimbului de experiență și bune practici, crearea celor mai favorabile condiții de interacțiune și colaborare necesare susținerii producătorilor autohtoni, promovării imaginii Republicii Moldova, amplificării relațiilor comercial – economice cu România dar și cu restul Europei, toate acestea contribuind într-un final la creșterea cifrei de export.

Programul dedicat mediului de afaceri va include: For bilateral moldo-român, sesiuni B2B și de informare privind accesul pe piața UE a companiilor din republică și beneficiile colaborării dintre Republica Moldova și România.

Republica Moldova prezintă la Prahova- deoarece acest județ este unul din cele mai puternice motoare a economiei românești, produsul intern brut fiind de 8,75 mld. Euro, cu alte cuvinte putem spune că PIB-ul din Prahova este cât cel al Republicii Moldova, doar că la un număr de locuitori de 3 ori mai mic.

Din cele aproximativ 22.000 societăţi comerciale din judeţul Prahova, cca 2.000 au capital mixt sau integral străin, reprezentând 70 de țări. Mai mult de 50% din investiția străină din judeţ este făcută de firme ale Uniunii Europene.