Partidul Liberal Democrat din Moldova va avea propriul candidat la alegerile locale anticipate din Chișinău. Declarația a fost făcută de către președintele PLDM, Viorel Ciobotaru, la emisiunea Important de la TVC21.
”Suntem în proces de discuții. Am luat decizia de a participa în aceste alegeri. Candidații sunt identificați și acum examinăm situația și modul în care acest candidat ar trebui să fie promovat”, a spus Cibotaru.
Liderul PLDM a mai spus că formațiunea sa trebuie să aibă o poziție foarte clară vizavi de conceptul privind ce ar trebui să se facă în Chișinău, ca, în această perioadă de un an de zile, un candidat, fie din partea PLDM, fie un candidat pe care l-ar putea susține în cadrul unui parteneriat, să-și îndeplinească funcțiile la maxim.
Viorel Cibotaru crede că oamenii își doresc un om care să fie mai puțin dirijat de partide, mai puțin să fie afiliat partidelor, să fie un bun gospodar, dar și să fie un bun comunicator cu Guvernul și cu partidele politice.
Amintim că președintele Partidului Democrat din Moldova a făcut un apel către formațiunile pro-europene să desemneze un candidat unic la alegerile anticipate din Chișinău, pe care PDM îl va susține.
Până acum, și-au desemnat candidații Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, care îl propune pe Andrei Năstase și Partidul Liberal, care mizează pe Valeriu Munteanu.