Peste 1 miliard 846 milioanel  de lei au fost încasare de Serviciul Vamal, la bugetul de stat, în luna martie a anului curent. Suma este cu aproape 150 de milioane de lei mai decât  în perioada similară a anului trecut.
În total, în primele trei luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat 4 mlrd 594 mil. lei, depășind cu 208,7 mil. de lei încasările pentru aceeași perioadă din anul 2017. Numărul declarațiilor vamale perfectate în această perioadă se cifrează la 51.661, scrie mesaj.md.
În perioada de referință au fost semnalate 799 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto uzate, produse din tutun etc.). În acest răstimp, au fost întocmite 415 procese-verbale și aplicate amenzi în sumă de aproape 7 milioane de lei.
Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni.