Autorităţile din sudul statului american California au decretat evacuarea a 82,000 de oameni, după ce un puternic incendiu a izbucnit într-o zonă montană şi s-a răspândit rapid pe o suprafaţă de 6,070 hectare de teren.

Oficialii locali au declarat că aproximativ 700 de pompieri s-au luptat pentru a controla incendiul din zona numită Pasul Cajon, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de incendii care au pârjolit peste 121,000 de hectare de teren în vestul Statelor Unite.
Aşa-numitul incendiu Bluecut, care a izbucnit în apropiere de autostrada Interstate 15, principala şosea care face legatura între Las Vegas şi Los Angeles, a dus la închiderea parţială a autostrăzii.

Incendiul a determinat autorităţile să treacă la evacuarea locuitorilor comunităţii Wrightwood, aflată la aproximativ 120 de kilometri est de Los Angeles, a declarat Lynne Tolmachoff, un oficial al Departamentului de Silvicultură din California (Cal Fire).
În total, aproximativ 82.000 de persoane au primit ordin să-şi părăsească locuinţele în faţa flăcărilor care au distrus un număr necunoscut de clădiri, a mai precizat oficialul.

Guvernatorul statului California, Jerry Brown, a decretat stare de urgenţă în comitatul San Bernardino din cauza incendiului Bluecut, fapt ce permite agenţiilor statale să vină în sprijinul autorităţilor locale